reiservaring

Onze derde reis naar Japan

Vorige Artikel 14 van 14

Een bijzondere reis in meerdere opzichten

Van 1 tot 24 mei 2019 gingen wij voor de derde keer naar Japan. Er waren 2 redenen waarom het een extra bijzondere reis zou worden! Eind 2016 (laten we zeggen, 9 maanden na onze tweede reis naar Japan...) is onze dochter Elin geboren. Afgelopen mei was zij bijna 2,5 jaar oud en gingen we met z'n drieën naar Japan. Met een peuter naar Japan! Daar kwamen ander soort voorbereidingen bij kijken! Daarnaast was ik nu ongeveer 1 jaar eigenaresse van deze webshop, dus ging ik daarheen met als doel om stoffen te kopen, workshops te doen, nog meer inspiratie op te doen en veel foto's te maken om later te kunnen inzetten voor m'n webshop.
 

Met een peuter naar Japan

Met een peuter naar Japan is wel even heel anders dan als je met z'n tweeën gaat. Dat begon al vroeg in mijn hoofd met allerlei vragen: "Hoe zal de vlucht gaan?" "Hoe zal ze slapen?" "Hoe zal ze eten?" "Hoeveel luiers nemen we mee?" "Kun je daar makkelijk luiers kopen?" etc. Uiteindelijk was de vlucht erg gezellig, maar zonder slaap. Ze sliep de eerste paar nachten onrustig, maar dat ging beter toen we accomodaties hadden waar zij een eigen bed had. Ze at geweldig! Veel beter dan thuis in Nederland, ze houdt van Japans eten, net als wij! :) En we hebben 1 pak luiers meegenomen wat in de tas paste en halverwege nog een groot pak luierbroekjes gekocht wat we steeds aan de buggy hingen tijdens een treinreis.

Wij vonden het superfijn om 3,5 week, elke dag met z'n drieën te zijn en om de zorg voor ons kind nog beter te kunnen delen. Soms moesten we even zoeken naar balans in de dagen, zodat we niet teveel gingen shoppen - want dat kan zo goed in de grote steden daar - maar bijvoorbeeld ook even een dagdeel naar een speeltuintje gingen. De ene dag aten we in een restaurant en de volgende dag kochten we ons avondeten bij een konbini en aten we dat op onze ryokan-hotelkamer op.

Ieder kind is anders, wij hebben er maar 1 en dit was voor ons de eerste keer dat we überhaupt zo'n verre reis met haar maakten. Ik heb dus niet veel vergelijkingsmateriaal, maar misschien doe je toch ideeën op na het lezen van onze ervaringen.

Met een peuter naar Japan - de vlucht
Met een peuter naar Japan - het slapen
Met een peuter naar Japan - het eten
Met een peuter naar Japan - luiers
Met een peuter naar Japan - kinderwagen
Met een peuter naar Japan - speeltuintjes
Met een peuter naar Japan - winkelen
Met een peuter naar Japan - bezienswaardigheden
 

Als eigenaresse van een door Japan geïnspireerde webshop

Deze derde reis naar Japan was ook bijzonder omdat het voor mij de eerste keer was als onderneemster in het thema Japan. En dus nam ik een stapel visitekaartjes mee en zocht ik vooraf wat workshops en musea uit. Van musea is het niet echt gekomen, maar ik heb een aantal hele leuke workshops gedaan! Ook vond ik in Kyoto een prachtige stoffenwinkel, waar ik 2 keer ben geweest en prachtige stoffen en fournituren heb gekocht. Ook heb ik veel inspiratie opgedaan. Ik heb veel onderzetters, schortjes, picknickkleedjes, tasjes en zakjes gezien waarvan ik meteen dacht: "Ja! Dat ga ik ook maken!" Ook had ik tijd om over m'n webshop na te denken en heb ik daarvoor nieuwe ideeën gekregen die ik binnenkort ga uitvoeren. Voor mij was het dus deels een workation, maar craftcation vond ik een betere term. Gelukkig is Japan een heel relaxed land, dus was het niet alleen maar work, work, work, maar had ik genoeg tijd voor ontspanning! Lees meer over mijn workshop ervaringen in de blog Workshops in Japan.

© 2017 - 2021 MioHartjeJapan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel