reiservaring

Met een peuter naar Japan - kinderwagen

Vorige Artikel 10 van 17 Volgende

Neem ook je spierballen mee!

Wij hebben gekozen om een opvouwbare buggy mee te nemen. Als je je kind in een draagzak op de rug kan dragen, is dat natuurlijk ook een goed alternatief voor tijdens een wandeling. Maar het ligt er helemaal aan hoeveel (kinder)bagage je wilt meenemen. Wij vonden het erg leuk dat iedereen ons kindje zag zitten in de buggy en naar haar zwaaide of "Kawaii, desu ne?" tegen elkaar zei als ze langsliepen. Ook voelde het voor haar denk ik, geborgen. Haar eigen plekje tijdens al die dagen op pad. En ze heeft er af en toe dutjes in gedaan. Als je kind vaak in de buggy slaapt, kun je het beste een buggy meenemen waarbij het kind goed naar achter kan liggen met het hoofd.

Als we met de trein gingen, was het erg handig om een opvouwbare kinderwagen bij ons te hebben. Er is niet altijd veel bagageruimte aanwezig in de trein. Overigens zijn er in de stadstreinen bepaalde treinwagens met een invalide/kinderwagen plaats. Zeker als het druk is in de trein, is het niet handig om je kinderwagen tussen de mensen te parkeren.

Je kan in Japan vrij ver komen met een kinderwagen, er zijn vaak liften beschikbaar, maar toch viel het op dat er in sommige stations geen andere mogelijkheid was dan de buggy naar beneden te tillen. Daarvoor heb je dus bij een peuter wel spierballen nodig! ;) Japan is een land wat goed gebruikt maakt van de ruimte, dus ga je vaak de hoogte (een 8e verdieping in een winkelpand is echt geen uitzondering) of de diepte in (2 of meer verdiepingen onder de grond en daaronder de garage). Tijdens een dagje shoppen of juist de reisdag wanneer je al je bagage meeneemt, is een buggy natuurlijk ook handig om tasje aan te hangen of jasjes overheen te leggen. 

In de meeste accomodatie waar we zijn geweest, konden we prima de buggy bij de balie achterlaten. En ook in restaurants kon dat vaak. Als je het vraagt in het Engels en je gebaart naar je buggy, begrijpen ze precies wat je bedoelt. 

Overigens hebben we tijdens deze vakantie met onze dochter geen tempels bekeken waarbij je eerst 6 trappen omhoog moet wandelen. Als je dat wel wilt, en wat ook zeker de moeite waard is, neem dan vooral een draagzak mee! Of ga pas als je kind goed en lang kan lopen.

In musea of bij kastelen hebben we vaak meegemaakt dat je de buggy bij de ingang moet achterlaten. Waarschijnlijk neem je automatisch je waardevolle spullen mee, prima, maar bijvoorbeeld een boodschappentasje of jasje kan je in Japan gerust aan de buggy laten hangen als je hem bij de ingang van een museum parkeert. Japanners zijn geen mensen die spullen van anderen jatten. Wat een fijn land is het toch! :)

© 2017 - 2023 MioHartjeJapan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel