reiservaring

Met een peuter naar Japan - speeltuintjes

Vorige Artikel 8 van 14 Volgende

Kawaii

We hebben aardig wat speeltuintjes gezien in Japan. Soms moesten we er even naar op zoek en andere keren kwamen we er spontaan langs. Het leukste vonden we de glijbaan met rolletjes! Zo'n glijbaan heb ik in Nederland nog nooit gezien. Erg grappig, het voelt anders en het maakt ook geluid als je er vanaf glijdt. Het is meteen een bil-massage voor de volwassenen! ;)

De meeste speeltuintjes hadden een zandondergrond. Vaak een aparte, afgeschermde zandbak met soms zelfs zandbakvormpjes en dan een selectie van schommels, wippen, draaimolens of houten treintjes om in te spelen. Soms ook uitdagende, abstracte speeltoestellen, waar kindjes kunnen leren om op te klimmen en hun evenwicht te bewaren. Er staan vaak bankjes, om als ouder op te kunnen zitten, maar geen prullenbakken. Want in Japan neem je je eigen afval altijd weer mee naar huis. Hou daar dus rekening mee. Af en toe even spelen in een speeltuintje was voor onze dochter een fijne, enigszins herkenbare omgeving om ontspannen te kunnen spelen naast alle indrukken van de vakantie.

Overigens heb je in speeltuintjes ook meer kans op aanspraak of alleen al connectie met andere ouders. In één speeltuintje zagen we een Japans kindje met hetzelfde soort aardbeien zonnehoedje op. Dat leverde natuurlijk meteen een gesprekje op!

Sommige speeltuintjes staan in de buurt van basisscholen en dan is het heerlijk om klasjes met kleine Japanse kindjes met hun begeleider in de speeltuin te zien. Allemaal hadden ze zonnehoedjes op, per klasje een andere kleur. Kawaii! 

Op straat is natuurlijk ook genoeg te zien voor kinderen. De wegafzettingen zijn schattige leeuwtjes of tanuki's. Soms staan er Tanuki beeldjes bij een voordeur (de Japanse variant van de tuinkabouter, zeg maar). Elin heeft een tanuki knuffel, dus daar waren wij nu op gefocust, haha. Nu we in mei waren, zagen we soms vijverbakken op de stoep met waterplanten en visjes. Ook kom je af en toe mascottes tegen waar je je hoofd doorheen kan doen. En er zijn op het terrein van tempels vaak miljoenen kiezelsteentjes. Niet echt om mee te spelen natuurlijk, maar heel even mocht dat wel van ons. :) 

© 2017 - 2021 MioHartjeJapan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel