reiservaring

Met een peuter naar Japan - winkelen

Vorige Artikel 7 van 14 Volgende

Characters in overvloed

In de grote steden vind je speelgoedwinkels met meerdere verdiepingen. Vaak is de winkel ingericht op (game-/animé-/film-/boek) character. Dus een gedeelte met alle knuffels, etuitjes, pennen, tassen, tandenborstels, kleding van Totoro en daarnaast alles van Miffy/Nijntje, daarnaast van Pokemon en ga zo maar door. Ik was op een gegeven moment op zoek naar haarspeldjes voor Elin, maar dat is op deze manier wat lastig zoeken. Handig dus om dan maar meteen bij een kassa te vragen. In het Engels of als dat niet lukt, d.m.v. een plaatje op Google op je mobiel. ;) In Tokyo kun je goed terecht bij Kiddyland en onder het centraal station van Tokyo zit Character street, met tientallen mini-shops per character.  De meeste grote, algemene warenhuizen hebben een eigen speelgoedafdeling, ook daar is de indeling op character of merk. En natuurlijk zijn souvenir- en museumshops ook leuke plekken om iets leuks voor je eigen of andermans kind te kopen.
 

A-ki-ba!

In de wijk Akihabara (A-ki-ba voor insiders) in Tokyo zijn heel veel winkels met games en game- en anime characters. Als je in die wijk winkelt, zie je vooral ook volwassen kinderen lopen. Nerd alert! Wij lopen er graag tussen, en we kijken onze ogen uit naar wat er allemaal te koop is!
 

Gacha vending machines

Ook leuk om te doen met kinderen is om een kleinigheidje uit een Gacha trekautomaat te halen. Die automaten staan vaak bij de ingang van een arcade of bij een supermarkt. Wij hebben een knuffelkatje en een Elmo sleutelhanger voor Elin uit zo'n automaat gehaald.
 

Kinderkleding

Kinderkleding kun je in grote warenhuizen kopen en er zijn ook leuke boetiekjes. In zo'n boetiekje in Harajuku hebben we een meloenjurkje en aardbeienmutsje gekocht! Kawaii!! En de verkoopster vond het prachtig om Elin aan te kleden!  

© 2017 - 2021 MioHartjeJapan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel