reiservaring

Met een peuter naar Japan - bezienswaardigheden

Vorige Artikel 6 van 14 Volgende

Genoeg te zien en te doen

Het ligt natuurlijk helemaal aan de leeftijd van je kind, maar er zijn in Japan genoeg bezienswaardigheden voor kinderen. Naast alle bijzonderheden die je op straat al tegenkomt! ;) Toegangsprijzen voor musea verschillen. Soms zijn kinderen gratis, soms betalen ze een klein bedrag. Het Kyoto Railway Museum vonden we vrij prijzig, volwassenen betalen 1200 yen en kinderen 200 yen. 100 yen = 0,82 euro. Maar het was wel een erg uitgebreid museum mèt uitzicht op frequent voorbij rijdende treinen vanuit de lunchkantine. Gemiddeld betaalden wij voor bezienswaardigheden 300-600 yen toegang en was ons kind gratis. 
 

Dierentuin en bootjes

Kastelen, parken, tuinen of een dierentuin, er is genoeg keus. In de city zoo van Kyoto kun je natuurlijk dieren bekijken, maar er is ook een leuk mini attractieparkje met attracties speciaal voor kleine kinderen. Waar je uiteindelijk meer geld kwijt bent dan voor de toegang van de dierentuin zelf. ;) Een treintje wat 2 rondjes rijdt, een mini-reuzenrad en een bootjesattractie, allemaal erg schattig en de kleine kinderen vinden het prachtig! Over bootjes gesproken, in verschillende parken in Japan zijn bootjes te huur. De zwanenbootjes vind ik het leukst en spreken ook kinderen aan. Daar kun je met z'n tweeën of vieren in varen op een meer. In Tokyo kun je ze huren in Ueno park met wolkenkrabbers op de achtergrond en in Inokashira park vaar je tussen de kersenbomen, dus dan is het leuk om tijdens de Sakura-periode in april te gaan. 
 

Character café

Je kunt ook kiezen voor een ijsje of lunch in een character café, bijvoorbeeld een Hello Kitty café of Kawaii monster café, dan is dat al een bezienswaardigheid op zich! Zoek op Google of TripAdvisor en dan is het nog lastig om een keuze te maken! ;) Een mail café is ook leuk, maar is beter geschikt voor oudere kinderen en (jong) volwassenen.
Arcades en Karaoke zijn ook leuk om te doen. In arcades kan er wel veel lawaai zijn en lang niet alle spellen zijn geschikt voor kleine kinderen, maar zeker als het weer niet mee zit, zijn dit leuke plekken om je ogen uit te kijken. En daar staan ook de gaga wending machines, waar ik over vertel in de blog Speelgoedwinkels.
 

Workshops voor kinderen

Wij hebben tijdens de afgelopen reis een aantal workshops gedaan en die zijn vaak ook gericht op kinderen. Zo versierden we met Elin een muziekdoosje met glazen diertjes en bloemetjes. Natuurlijk kozen we voor het muziekje van de film (My neighbour) Totoro! En wij hebben tal van andere schilder-, knutsel- of kookworkshops voor kinderen gezien. 
 

Vooraf regelen

Sommige musea, zoals bijvoorbeeld het Ghibli museum in Tokyo, of workshops, daar moet je vooraf tickets voor reserveren/kopen of een tijd voor afspreken. Je kunt dat het beste regelen via de accommodatie waar je verblijft. De medewerkers helpen je graag! 
 

Kimono's voor kinderen

In Kyoto kun je bij veel kimono-verhuur ook terecht voor een kimono in kindermaat. Super schattig en voor ieder kind vanaf 2 jaar erg bijzonder om te dragen. Als je kind groter is, kun je de kimono ook een dagdeel huren en een wandeling door de stad maken, maar dat zagen wij met Elin nog niet zitten. We kozen ervoor om onze verkleedpartij mooi vast te laten leggen en de fotografe deed 150% haar best om Elin leuk op de foto te krijgen. De origami die tijdens het fotograferen als afleiding had gediend, mocht Elin na afloop houden.

© 2017 - 2021 MioHartjeJapan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel