reiservaring

Osaka sightseeing

Vorige Artikel 13 van 25 Volgende

Sightseeing in Osaka

Ook al draait het in Osaka voor een groot deel om eten, er is meer! 

Bezienswaardigheden als Osaka Castle, Shitenno-ji, Namba Shrine zijn zeer de moeite waard. Musea, parken en tuinen en natuurlijk... shoppen! :)

Osaka Castle

De grootste bezienswaardigheid van Osaka vind ik Osaka Castle. Het hoort in het rijtje van bekendste Japanse kastelen en was een van de machtigste forten van de 16e/17e eeuw. De bouw startte in 1583 en werd voltooid in 1586. Het kasteel is wit en heeft groene daken en gouden details. Het staat bovenop een verhoogd landgoed, waardoor de wandeling naar het kasteel toe al een prachtige beleving is. Om het terrein heen ligt grotendeels een brede gracht waar je af en toe een rondvaartbootje ziet varen. Op het terrein van het kasteel staan grote Ginkgo Biloba en Sakura bomen en kun je rondwandelen, even uitrusten op een bankje of wat eten en drinken. Er zijn verschillende gebouwen en er is een tuin die je kunt bezoeken.

Uiteraard kun je ook het kasteel in. Het kasteel heeft 8 verdiepingen! Op de bovenste verdieping kun je helemaal rondom lopen en genieten van het uitzicht. Op de overige verdiepingen kun je alles te weten komen over de bouw van het (oorspronkelijke en nieuwere) kasteel en over de Summer War van Osaka, begin 1600. Hier is een prachtig beschilderd gouden kamerscherm van gemaakt en tentoongesteld. Ook zijn er 3D maquettes te zien. Als je alles wilt zien, ben je er zo een paar uur mee zoet!

 

Shitenno-ji

Daarnaast zijn er een aantal tempels waarvan Shitenno-ji de grootste is. Er zijn meerdere toegangen tot deze tempel. Wij kwamen binnen via de begraafplaats. Direct tegenover het hoofdgebouw is ook een mooie grote poort waardoor je naar binnen kunt. Vlak voor die poort is vaak een markt met eetkramen (ja ja, we zijn nog steeds in food city Osaka!) en op de 21e van de maand is er rommelmarkt. 

Het tempelcomplex is erg groot. Er is een pagode met 5 lagen en verschillende andere gebouwen. Toen wij er waren, hoorden we een taiko drumritme, waar we op af liepen en konden zo nog een stukje meemaken van een ceremonie van een 5-jarig jongetje. Shichi-Go-San is een ceremonie voor kinderen van 3, 5 of 7 jaar oud, waarbij hun groei en gezondheid gevierd wordt. Kinderen die zo'n ceremonie krijgen, zijn vaak mooi aangekleed in tradtionele kimono.

Ook staan er zo’n honderden mini Buddha’s van steen op het terrein van de Shitenno-ji, met grotendeels een felrood of verbleekt gebedsslabbetje om. Dat geeft een prachtig beeld, en levert mooie foto’s op, die het ook goed doen op Instagram! ;)

 

Namba Shrine 

De meest bijzondere shrine die ik in Japan heb gezien is de Namba Shrine. In 1975 werd deze 12 meter hoge shrine gebouwd, in de vorm van... een Japanse leeuw! Z’n bek staat open, je kan al z’n tanden tellen en het moet een apart gevoel zijn om als Shintoist je gebed uit te voeren vóór zo’n imposante leeuwenbek. 

De leeuw zou evil spirits doorslikken en daarom geluk brengen. Ook deze shrine is erg fotogeniek, en doet het dus goed op Instagram! ;)

 

Musea

Ik was van plan om naar het Museum of Housing and Living te gaan, maar daar hadden we deze keer helaas te weinig tijd voor. Het lijkt mij een interessant museum over hoe ze vroeger in Osaka leefden. In het museum is uitleg d.m.v. video's en maquettes en er is een groot openluchtgedeelte, met huisjes en winkeltjes zoals het vroeger in Osaka was. Je kunt er ook een kimono huren en die aan doen tijdens je museumbezoek.

In het havengebied is een groot aquarium om te bezoeken met onderwaterdieren, maar ook met pinguïns en schildpadden en vlak daarnaast is ook het pretpark Universal Studios Japan.

 

Parken en tuinen

Er zijn een aantal grote en kleine parken in Osaka. Wij gingen naar Daisen Park, wat bekend staat om een aantal graftombes van keizer uit het verre verleden. De tombes zijn in de vorm van een sleutelgat gebouwd. 

In Daisen Park is ook een mooie Japanse tuin waar je in november de prachtige herfstkleuren kunt bewonderen. Je kunt er naar hartelust foto’s maken, want de opzet van de Japanse aangelegde tuin is zo, dat je vanuit ieder punt weer een ander prachtig perspectief hebt. 

Wij hadden het geluk dat er een toeristisch stel in Japanse kledij werd gefotografeerd. Dat leverde voor ons ook mooie foto’s op. Je kunt dus zelf ook zo’n fotoshoot regelen in traditionele Japanse kleding. 

Mocht je in een Japanse tuin zijn en een tuinman of tuinvrouw tegenkomen, ga dan eens van dichtbij kijken. Ze gebruiken meestal nog traditioneel tuingereedschap om bijvoorbeeld boomblaadjes, takjes of kiezelsteentjes weg te vegen van een mosveld. Een echt monikkenwerkje. 

Hé, daar is dat heuptasje weer! Maar dan met een andere stof. Wil jij ook zo'n leuk, handig èn custom made heuptasje voor je citytrip? Neem dan contact met me op.

 

Winkelen

Verder kun je in Osaka enorm goed winkelen! Sowieso komen wij als echte Japanfans na een reis naar Japan altijd met een tas vol nieuwe souvenirs terug. In Osaka heb je diverse overdekte winkelcentra. Dotonbori (Namba), Den Den Town en Shinsaibashi zijn de beste wijken om te gaan winkelen. En ook bij Osaka Station zijn veel winkels te vinden, waaronder de grote speelgoedwinkel Kiddyland en een aantal charactershops, zoals de Ghibli store.

 

Grachten, terrassen en gezelligheid 

Soms deed Osaka ons heel even denken aan Nederland, omdat er een kanaal door de stad loopt, waarop je met verschillende rondvaartboten kunt varen. En er zijn op de kades leuke cafés of eettentjes met... terrassen! Die waren we eerder in Japan nog niet tegengekomen! 

De inwoners van Osaka staan bekend om hun relaxtheid. De mensen zijn wat losser dan in andere Japanse steden. Het hotel- en winkelpersoneel is alsnog net zo beleefd en vriendelijk als in de rest van Japan, maar vooral in de bars en restaurantjes zijn ze iets meer open en laagdrempelig. 

Dit was al een aardige lijst van dingen die je kan doen in Osaka, en er is nog veel meer te doen! Wij waren na 3 dagen Osaka enigszins overprikkeld, het was precies goed zo. Maar... tijdens een volgende lange Japanreis komen we er zeker weer even terug!

© 2017 - 2023 MioHartjeJapan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel