Over Mio

About Mio

Mio❤️Japan

Ik, Mio (Marjolein Irene Overdevest) heb een grote passie voor Japan. Ik noem mezelf dan ook een Japanfan. 

Ik hou van de prachtige afwisselende natuur van het land, het lente- en herfstseizoen, de aangelegde tuinen, de uitgebreide, smaakvolle keuken met oog voor detail, de traditionele patronen die je terugziet op stoffen en rijstpapier, het respect voor de eeuwenoude ambachten, de combinatie van oude tradities en nieuwe elektronische gadgets, de kawaii cultuur, de souvenirs, de rust en de vriendelijke, beleefde mensen. 

In 2013 maakten wij onze droomreis naar Japan. We hadden een lijst gemaakt van alles wat we wilden zien en doen, en nog overtrof het land onze verwachtingen! Ik had niet gedacht dat we 3 jaar later weer zouden gaan en sindsdien zijn we nog een aantal keer naar dit prachtige, inspirerende land geweest en we hopen snel weer te kunnen gaan!

Ik koop graag m'n stoffen in Japan zelf. Als ik daar in een stoffenwinkel ben, voel ik me in de 7e hemel! Ook als ik de stoffen via andere adressen koop, zoek ik ze nauwkeurig uit. Dat maakt Mio❤️Japan tassen en accessoires bijzonder en uniek! 

De traditionele patronen zoals seigaiha (golven) en asanoha (ster) zie je veel terug in mijn collectie. En ook Japanse symbolen zoals kraanvogels, konijntjes, katten, bloemen en bladeren zie je terug op de tassen, polstasjes en etuis, de haaraccessoires en de buttons die ik maak.

 

Hou jij ook van Japan, van kleurrijke en illustratieve patronen en unieke tassen en accessoires?

Kijk gerust rond in de webshop of er iets leuks voor jezelf of iemand anders tussen zit.

Daarnaast kun je lezen over onze reiservaringen naar Japan. Gewoon voor de leuk en zodat je enigszins weet wat je kan verwachten als je zelf van plan bent naar Japan te gaan.

Heel veel liefs,

Mio

 

Interviews

In juni 2023 werd ik geïntervieuwd door Japanfans.nl, dé on- en offline Japan community over Japanse Kunst & Cultuur vanuit het Centrum van Utrecht. Lees het uitgebreide interview hier. 

In september 2021 werd ik geïntervieuwd door de enthousiaste dames Soraya en Nicole. Zij hebben tijdens de Corona jaren handgemaakte creaties gepromoot en organiseerden de Online Creamarkt. Je leest hier het interview.

 

Ik vind het zelf ook heel leuk om Japanfans te ondervragen over Japan. Wat zijn hun ervaringen en favorieten? Hier vind je steeds weer nieuwe interviews met Japanfans uit mijn netwerk. 

 

Klantenreacties

 

“Het is superleuk om een pakje van jou open te maken, en je gelijk in Japan te wanen, gewoon thuis op de bank. 😃
De stoffen die jij kiest zijn origineel en van supergoede kwaliteit! Een echte mio-vibe hangt er aan. De liefde voel en zie je gewoon in de details en in de afwerking.” zei Maaike

"Ik word heel blij van de tasjes en etuis die je voor me gemaakt hebt, omdat ze echt bij me passen en omdat (bijna) niemand anders ze heeft. En ik hou zó van mooie stoffen. En het maakt me ook blij dat ze me aan Japan doen denken, en aan mijn reizen daarnaartoe.” zei Ellen

“Ik word enthousiast van jouw producten door de maker, die met passie haar producten maakt en erover vertelt. De stoffen met bloemen spreken mij het meeste aan zoals je weet omdat ik gek ben op bloemen. Dat de producten soms (speciaal) voor mij gemaakt worden maakt het extra bijzonder.” zei Sabine

“De stof van de handtas die je voor me maakte is echt super mooi😍 Zowel het patroon als de kwaliteit! Ik ben vooral gek op de tassen en de stoffen met bloemachtige patronen. Verder ben ik niet direct een Japan lover, maar je handgemaakte tassen zijn echt uniek en mooi! Vooral je laatste toevoeging met afneembare schouderband is echt 👍🏻 Als mijne aan vervanging toe is weet ik je zeker te vinden. 😊” zei Angelina

“De stoffen die je gebruikt zijn gewoon zo ontzettend mooi (en vaak ook schattig!) Maar een product van jou gaat zoveel verder dan dat. Je ziet en voelt gewoon dat het met liefde en vakvrouwschap wordt gemaakt. De kwaliteit zit 'm niet alleen in de stof, maar ook in jouw handwerk! Ik word altijd vrolijk van je producten en kan na het bestellen niet wachten op het cadeautje dat door de brievenbus komt. Daarnaast heb je ook altijd de mogelijkheid om zelf te kiezen, te customizen, en dat maakt elk product net een beetje meer uniek. Ik hou ervan!” zei Lydia

© 2017 - 2023 MioHartjeJapan | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel